Меню

Лесни крокети със спанак

22 юли 2017 | 07:03 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
250 г крема сирене
½ чаша сварен спанак
2 чаши настъргана моцарела
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица чесън на гранули
брашно за овалване
галета за овалване
1 яйце
1 л олио
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте всички съставки в голяма купа, докато се получи лепкава смес. В тава постелете хартия за печене. Разстелете добре сместа върху нея и охладете в хладилник за 30-40 минути. Извадете сместа от хладилника и след като се е стегнала, изсипете я от тавата, така че да не я разчупите. Внимателно обърнете тавата. Отлепете хартията за печене от сместа.

Нарежете сместа по дължина на ивици с дебелина около сантиметър. След това я разрежете още веднъж напряко през средата. Ще се получат правоъгълни парченца. Всяко от тях оваляйте последователно в брашно, разбито яйце, галета. Пържете крокетите в сгорещено олио в дълбок съд на маслена баня. Преди сервиране отцедете върху кухненска хартия.

Снимка: Tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай