
30 мин.
-
Порции: 5-6
В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни.
Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла.
По желание може да завършите с малко пармезан.
Снимка: iStock
Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.
Вижте още: