Меню

Парти кюфтенца с магданоз

21 май 2018 | 06:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г кайма 
1 филия хляб
1 глава кромид лук
1 червена чушка
1 яйце
1 супена лъжица кетчуп
1 супена лъжица дижонска горчица
сол
червен пипер
черен пипер
пресен магданоз
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Накиснете хляба в малко вода. Отделете корите от средината. Нарежете лука на ситно, заедно с чушките. Разбийте яйцето и смесете лука и чушките с него. Добавете кетчупа и горчицата. Разбъркайте. Към тази смес добавете каймата. Поръсете с подправките и ситно нарязания пресен магданоз. Оформете много малки кюфтенца. Печете ги, подредени върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. След около 20 минути ги обърнете, за да хванат загар от долната страна. Сервирайте кюфтенцата, набодени на клечки за зъби.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай