Меню

Яйца на фурна с шунка и домати

15 юни 2018 | 08:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
250 г домати, белени
2 стръка пресен лук
1 чушка
150 г шунка
100 г кашкавал 
сол
черен пипер
червен пипер
½ чаена лъжичка захар
риган
пресен магданоз
40 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Настържете кашкавала. Нарежете шунката на кубчета. Нарежете пресния лук на ситно, както и чушката. Можете да използвате домати от консерва, но може и пресни. Загрейте мазнината в съд, подходящ както за пържене, така и за печене. В него запържете леко лука, шунката и чушката. Овкусете с подправките, добавете доматите. Към тях добавете и захарта. Тя ще убие киселинността на доматите.

Разбърквайте на слаб огън за около 15 минути, след това свалете от котлона.

Чукнете трите яйца върху останалите продукти. Поръсете добре с кашкавала. Печете в умерена фурна за около 20 минути. Извадете от фурната и поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай