Меню

Пюре от карфиол с пресен лук

2 юли 2018 | 15:19 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 карфиол
1 кофичка кисело мляко
2 стръка копър
2 стръка магданоз 
1-2 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
черен пипер
сол
сокът от ½ лимон 
1 малко кубче масло 
2-3 стръка пресен лук
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете карфиола, предварително накъсан на розички, в подсолена вода. Свалете от котлона и го отцедете. Сложете го в блендер или пасирайте с пасатор като към него прибавите всички останали продукти. Преместете пюрето в подходящ съд и поръсете със ситно нарязан пресен лук.

Това пюре е подходяща гарнитура към меса, риба, зеленчуци. 

Снимка: istock

Топ 10 рецепти с картофи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай