Меню

Праскови с прошуто и бурата

8 август 2019 | 05:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 сочни узрели праскови 
3 тънки слайса прошуто 
300 г сирене бурата 
1 супена лъжица зехтин
счукана морска сол на вкус 
черен пипер на вкус 
2-3 стръка пресни листа розмарин
8 броя дървени шишчета
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте скарата на средна температура и намазнете леко, за да не загаря. Нарежете прасковите наполовина и извадете костилките. Нарежете на четвъртини. Увийте прошуто около всяка четвъртина. Забодете шишче на всяка хапка, за да подсигурите да не се развие. Сложете прасковите на грила и печете, докато прошутото добие загар, а прасковите започнат да се карамелизират.

Сервирайте прасковите в прясно сирене бурата и поръсени с малко зехтин. Поръсете с морската сол и пипера. Гарнирайте с розмарина.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай