Меню

Минифритата с наденица

30 март 2020 | 05:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
олио за намазване или спрей 
350 г наденица по избор
1 и ½ чаши настъргани картофи 
60 г настъргана гауда 
¼ чаша ситно нарязана червена чушка 
2 супени лъжици пресен лук, нарязан 
1 супена лъжица пресен риган
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
8 яйца
¼ чаша прясно мляко
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина форми за мъфини. В голяма купа смесете нарязаната наденица, картофите, гаудата, чушката, лука, ригана, солта и пипера. Разбъркайте. Разпределете сместа във формите за мъфини. В отделна купа разбийте яйцата и добавете млякото. Разбийте с миксер. Бавно излейте яйчената смес върху сместа с наденицата във формите.

Печете за около 25 минути в загрята фурна. Извадете от фурната и оставете да се охладят за 10 минути. Извадете от формичките. Поръсете с още малко риган по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай