Меню

Агнешко руло

31 март 2010 | 18:08 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,5 кг агнешки бут, обезкостен 
3 суп. лъж. олио 
За плънката: 
2-3 суп. лъж. масло 
1 глава лук (средно голяма и нарязана на ситно) 
90 г галета 
2-3 суп. лъж. орехи нарязани на ситно 
1 суп. лъж. пресен магданоз на ситно 
1 суп. лъж. пресен босилек на ситно (може и сух) 
сол, кора от 1 лимон (настъргана) 
1 яйце
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Пълнежът се прави по следния начин: Стопява се маслото и се запържва лукът, добавят се орехите и галетата и подправките, кората от лимона, част от разбитото яйце накрая, до получаване на гъста смес. 

Месото се разстила на тънко, отгоре се слага плънката и се завива на руло. Завързва се с канап по дължината, за да не се развива по време на печенето. Слага се в намаслена и сгорещена тава и се запържва за няколко минути от всички страни . Печем на 200 градуса около 1 час.
По желание се прави сос от запържен лук в олио с доматено пюре и бульон.
Да ви е сладко.

Снимка: thinkstock

* * *

Великденско дробено с вкусна заливка
Агнешки дреболии по тарикатски
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай