
Агнешките дреболии се измиват много добре, сваряват се и се нарязват на ситно. В подсолена вода се сваряват гъбите, които се нарязват на филийки. В тава се смесват гъбите и дреболиите, добавят се виното, чесънът, черният пипер, пакетчето масло (разпределено равномерно на филийки), магданозът и джодженът нарязани на ситно.
Пече се в предварително загрята фурна. След като се запекат гъбите и дреболиите се прави заливка от жълтъците и киселото мляко. Когато заливката започне леко да хваща коричка, равномерно се разпределя настърганият кашкавал и фурната се изключва, колкото да се разтопи кашкавала.
Поднася се със зелена салата.
Да ви е сладко!
Снимка: thinkstock
* * *
Задушени агнешки котлети
Пържени агнешки шишчета
Агнешка дроб-сарма със спанак
Агнешки чревца – варени
Най-добрите готварски рецепти за Великден