Козметика и грим

Арабски грим

21.04.2010г. / 11 24ч.
Аз жената
Арабски грим

Кое ли момиче не си е представяло, че е арабска принцеса? Обсипана с красиви бижута от злато и скъпоценни камъни, облечена с дрехи от фини платове, с изрисувано тяло с къна и с прелестен грим на лицето. Арабските жени са известни с уменията си да гримират и да се грижат за косата си.

Тъй като в арабските общества са установени едни от най-патриархалните модели, жената често няма право да работи и основното й задължение е да бъде красива. Затова първото място за най-красив грим и прическа често се държи именно от арабските красавици.

В много мюсюлмански държави, жените покриват лицата си с фередже, затова най-откритата част остават очите. Неслучайно и когато се гримират, акцентът пада върху тях. Тъй като са покрити от главата до петите, за да могат да общуват с мъжете по невербален път, им остава единствено зрителният контакт. Това е и причината арабските жени да са известни със своите красиво гримирани и загадъчни очи.

Кои са основните акценти, на които да наблегнете в арабския грим:

Очите
Характерни за арабския грим са опушените очи. Най-често използваните цветове са черно, сиво и зелено.

В зависимост от вашето облекло и цвета на очите, бихте могли да изберете един от тези цветове. Черният опушен грим е подходящ за вечер и особено за дамите с пъстри очи. Така можете да подчертаете зелените или сини очи. Зеленият цвят е много сполучлив за дамите с тъмни очи, тъй като придава колорит на грима ви.

В арабския грим почти винаги се залага и на очната линия. С нея може да подчертаете очите, като извиете линията в характерния "котешки" грим.

Задължително е, ако искате да впечатлите със своя грим, да се погрижите и за миглите си. Хубаво ги извийте и сложете спирала. За по-голям ефект, използвайте спирала за обем и повторете.

Устните
Както вече написахме по-горе, акцентът в този стил макияж пада върху очите. Но не бива да пропускате да подчертаете и устните. Хубавите устни, с плътно червило или гланц, изглеждат страстно.

Бижута
За допълнителен ефект към вашия източен и мистичен грим, си купете етно обеци. Най-характерни за арабските жени са дългите, висящи обеци.

* * *

Абитуриентски празничен грим
Пролетен грим
Козметика за свежа кожа без бръчки

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
gabriela ( преди 11 години )
mn e qkooooooo kak da si napravq molq vi se kajete mi.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
princess ( преди 11 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
princess ( преди 11 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
мая ( преди 11 години )
значи за мен е черното опушено.с пъстри очи съм.сузана дъщеря ти с какви очи е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
suzana ( преди 11 години )
Моята дъщеря,става още по приказно красива като се гримира с тип арабски грим.Много го харесвам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота