Козметика и грим

Козметика за свежа кожа без бръчки

31.03.2010г. / 11 00ч.
Мария Дуковска
Козметика за свежа кожа без бръчки

Био козметиката не е просто поредната зелена кауза, около която всички са полудели. Този вид продукти е най-естественият начин да изглеждаме красиви и същевременно да сме здрави.

Напук на мисленето, че био продуктите са ужасно скъпи - това не е вярно. Повечето от тях са на достъпни цени, не по-високи от комерсиалните продукти, но пък крият в себе си едно важно качество - пазят здравето ни.

Какво е био козметика?

Това са козметични продукти за лице и тяло (кремове, грим, шампоани, сапуни, балсами и др.), чиито съставки обаче са направени САМО от естествени продукти от природата. Не само продукти, но и начинът, по който те се приготвят, е природосъобразен, предпазващ планетата ни.

Най-новите почитатели на био козметиката са актьорите. Тъй като за тях тежкият грим е ежедневие, е много важно каква козметика ще използват., за да предпазят кожата от преждевременно стареене. Затова първият по рода си "зелен" театър стана Театър "Българска армия", съобщи неговият директор Митко Тодоров на специална пресконференция.

Той и Йоана Буковска, лице на био козметичните марки Logona и Sante, обявиха, че актьорите в театъра се присъединяват към зелената кауза и всички те ще се гримират само с био козметика.

"Гордеем се да бъдем първия "зелен" театър в България. Макар и театър с традиции, ние сме достатъчно смели да бъдем пионери в тази област и смятам, че това ще ни донесе само позитиви", сподели директорът на "Българска армия".

* * *

Зелена вълна идва и в козметиката
Може ли да изядете вашата козметика?
Кожата ни – какво я съсипва
Защо се образуват бръчките?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
svetla ( преди 8 години )
3 rate up comment 1 rate down comment
Lili ( преди 11 години )
На 58 г. ,но изглеждам поне с 5 год.по-млада .Цял живот съм използала натурална приготвена в къщи козметика .Просто поровете в книгите на нашите баби и ще се уверите че тяхните рецепти са съвъшенната био козметика Единственото е че не могат да траят дълго и си ги приготвяте по-честичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
anna ( преди 11 години )
Не се лъжете, че козметиката е БИО, ако е био тя ще е трайна 1-2дни. Всяка козметика съдържа химия в противен случай тя няма да има дълаг срок на годност. Био са само домашните маски които си правим сами от плодовете и зеленчуците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар