Свободно време

“Пътуване към светлината” – д-р Джон Лерма

11.05.2010г. / 10 35ч.
Аз жената
“Пътуване към светлината” – д-р Джон Лерма

За автора:
Д-р Джон Лерма е консултант на няколко хосписа и палиативни отделения в Хюстън и Сан Антонио, Тексас. Широкоизвестен е със своето състрадателно и грижовно отношение към стотици пациенти, умиращи от неизлечими заболявания, както и с подхода си като директор на международно признатия хоспис стационар в Медицинския център на Хюстън. Той работи в тясно сътрудничество и с болницата “Андерсън” – водещ в света онкологичен институт за изследвания и обучение.
След като завършва фармация в Тексаския университет в Остин, постъпва в медицинския факултет в Сан Антонио и по-късно специализира вътрешна медицина. През последните десет години кариерата му е съсредоточена в областта на хоспис и палиативната медицина. Успоредно с работата си в Медицинския център на Хюстън е и преподавател по палиативна медицина на студенти, стажанти и специализанти по гериатрия, онкология в няколко института.
Д-р Лерма е известен и с проучванията си за предсмъртните преживявания. Като международен лектор е получил признание с емблематичната си лекция “Предсмъртни преживявания: погледът на един хоспис лекар върху духовността и умиращите”. Често гостува на местни, национални и чуждестранни медии.
Джон Лерма е основател на нестопанското сдружение “Сърца без граници”, което ще популяризира хоспис идеята в райони на Южна Америка. Настоящият проект на организацията му е събиране на екип, който ще пътува до няколко мексикански и южноамерикански града, за да помогне на властите и лекарите за създаването на хоспис.

За книгата:
“Независимо дали сте хоспис професионалист, роднина, който се подготвя за прехода на обичан човек, или просто се стремите да разберете същността на човешкото съзнание и неговото място във вселената, ще бъдете вдъхновени и извисени от тази книга.”
Какво виждат хората на прага на смъртта?
Д-р Джон Лерма, ръководител на хосписа към най-големия в света медицински център в Хюстън, отговаря на този въпрос в книгата си “Пътуване към светлината”. В нея той е събрал множество свидетелства за предсмъртните преживявания на неизлечимо болни пациенти. Историите на тези хора, различни като характер и съдба, си приличат по едно: всички те са получили утеха и безусловна любов от божествени създания, които описват като ангели и архангели.
В книгата ще прочетете трогателната история на едно дете, чието отношение към смъртта преобразява околните. Ще узнаете какви са виденията на един заклет атеист. Ще ви разтърси предсмъртната изповед на нацист, отговорен за убийството на хиляди хора. Ще разберете как смъртта на свещеник може да бъде вдъхновяваща. Ще станете свидетели на предсмъртното разкаяние на сериен убиец...
Равносметката, която човек прави в последните си дни в светлината на вечността, води до духовна трансформация не само у самия умиращ, но и в хората, станали свидетели на този велик преход.

Отзиви:

“Най-сетне лекар с научно съзнание подхожда към предсмъртните преживявания със състрадание, разбиране и откровеност. Независимо дали сте хоспис професионалист, роднина, който се подготвя за прехода на обичан човек, или просто се стремите да разберете същността на човешкото съзнание и неговото място във вселената, ще бъдете вдъхновени и извисени от тази книга.”
Д-р Гари Е. Шварц, професор по психология и медицина в Аризонския Университет и автор на “Експерименти за отвъдния живот и енергийното лечение.”

“Разговорите на доктор Лерма с хоспис пациенти на границата между живота и смъртта ни дават много поводи за размисъл. Прочитането на тази книга може да промени живота ви.”
Д-р Памела М. Кирчър, авторка на “Любовта е връзката: Хоспис лекар споделя откритията си за преживяванията на границата на смъртта и умиращите.”

“Малцина могат да свидетелстват за видения на ангели, а доктор Лерма е събрал повече такива свидетелства от всеки, когото познавам.”
Катрин Ланигън, автор на “Срещи с ангели”, “Божествено насърчение” и романизираните “Скъпоценният камък” и “Перлата на Нил.” Обем: 216 стр.
На книжния пазар от 23.04.2010 г.
Корична цена: 9,95 лв.

* * *

“Математик ли е Бог?” – Марио Ливио
“Оцелелите от Атлантида” – Франк Джоузеф
Завръщането на богинята майка – навечерието на 2012 г.
Все по-достъпно за неспециалисти става невро-лингвистичното програмиране

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
krasimir zemia ( преди 8 години )
po printsip amerikantsite ni vodiat napravo vav svetlinata takava svetlina vidiaha nagazaki hiroshima
отговор Сигнализирай за неуместен коментар