Свободно време

Завръщането на богинята майка – навечерието на 2012 г.

12.04.2010г. / 13 16ч.
Аз жената
Завръщането на богинята майка – навечерието на 2012 г.

През 2012 г. за пръв път от 26 000 години нашето слънце ще бъде на една ос с Черната пътека на Млечния път, или максимално близо до галактическия център. Това галактическо подреждане вече е започнало и ще приключи през 2023 г. То представлява трийсет и шест годишен прозорец с възможности за човечеството да участва активно в създаването на една нова ера, в която хората биха могли да разширят границите на своето съзнание.
Галактическото подреждане възражда божественото женско начало. Това е време, в което можем да преоткрием интуицията и емоционалната си страна и да се обновим.
Старата епоха на Рибите си отива. В нейните рамки човечеството винаги е търсило месия, гуру или водач, който да му показва пътя. Сега обаче, в началото на Ерата на Водолея, става ясно: няма единен път, по който трябва да се върви, няма предначертана пътека, по която да се поеме, а още по-малко – месия или учител, който да ни каже какво да правим. Ние самите сме създателите на собствената си реалност. От нас се изисква да станем самоуверени и всеки да поеме пълната отговорност за действията си...

Д-р Пейдж разкрива начините, по които можем да се свържем със своята божествена женска същност.
Представя древни митове, които разкриват вълнуващи тайни от историята на човешките култури и цивилизации, и астрологични теории, почерпени от древни текстове.
Показва как подреждането на Слънцето с галактическия център ще позволи на хората да разширят съзнанието си и да изпитат свръхсетивни преживявания, които през изминалите векове са били достъпни само за посветените.
Обяснява каква духовна и психична подготовка е необходима, за да преминем плавно към предстоящата нова епоха – Ерата на Водолея.
Предоставя ни възможност да се възползваме от свещените духовни практики, които ще ни помогнат да постигнем духовна трансформация.

За авторката:
Д-р Кристин Пейдж има над 30 години практика като лекар и хомеопат. Завършва медицина в Лондон. Специализира педиатрия и акушерство и работи като общопрактикуващ лекар. С огромните си задълбочени познания в областта на духовните практики д-р Пейдж допринася за по-широкото разпространение и приемане на нетрадиционната медицина в британската здравна система.
Днес Кристин Пейдж предава чрез книгите и семинарите своите мистични и духовни прозрения. Автор е на шест книги. Живее със съпруга си в Северна Калифорния.

Кристин Пейдж за хаоса и пресъздаването на реалността
Този прекрасен момент в човешката история (Статия от Моли Хол в: astrology.about.com.)
Имах шанса да чуя лекция на д-р Кристин Пейдж на психологически семинар и искам да предам част от това вдъхновение и на вас. Д-р Кристин Пейдж е автор на книгата “Завръщането на Богинята Майка” ( 2012 and the Galactic Center: The Return of the Great Mother).

Забелязали ли сте, че напоследък в живота ви има повече съвпадения? Д-р Пейдж казва: “През последните години все по-често в живота ни се случват всякакви видове съвпадения.” Тя обяснява, че колкото повече приближаваме до 2012 г., толкова повече “изтъняват воалите между световете”. Това, което се заражда в мислите ни, се превръща все по-бързо в реалност. Границите между света на мисълта и на действителността изтъняват. “Ставаме все по-чувствителни към емоциите на другите хора, към преживяното от тях." Мнозина започват да получават по-реални сънища, в които е трудно да се разграничи истината от фантазията. Всичко това натоварва изключително много съзнанието ни. Според Пейдж “единственият начин да преодолеем този стрес е да го изживеем чрез сърцето си, чрез интуицията си."
През 2012 г. ще станем свидетели на едни от най-силните астрологически моменти в историята на човечеството. Важно е да се помни, защото това са силни периоди на смърт и прераждане. Всяка година Слънцето се свързва с галактическия център, но не и на зимното слънцестоене (21 декември). Това е най-краткият ден в Северното полукълбо, но тогава е и денят на раждането на новото слънце. Свързва се и с предстоящото раждане на Христос и на други божествени синове в различните религии.
Съществува една черна дупка, към която биваме тласкани, към бездната. Д-р Пейдж казва, че това е метафора за случващото се в живота ни. Самото Слънце също минава през различни етапи, променя се; това прави възможно протичането през него на повече галактически вибрации. “Слънцето ни защитава от повечето вредни вселенски лъчи."
Пейдж потвърждава това, което мнозина от нас чувстват – че животът ни излиза извън контрол! Хаосът може да унищожи вродените човешки инстинкти за самосъхранение и продължение на рода. Според съветите на Кристин Пейдж, за да преоткрием корените си, които ще ни свържат отново със земята, е полезно да правим простички неща – като да разходим кучето или да покопаем в градината си. Тя казва, че в такива периоди от човешката история много индивиди, претендиращи, че въплъщават различни магически сили, ще се опитат да “излязат” навън и да се възползват от ситуацията, като предлагат “правила” за справяне с хаоса. “Ако чуете, че казват “аз” и “пари”, не ги слушайте повече, не изпълнявайте съветите им”, предупреждава Пейдж. Тя описва освен това как хаосът ни кара да се чувстваме неудобно, но това е само кризата преди новото начало. “Хаосът е полезен за душата”, твърди Пейдж.
Толкова много хора искат да избягат – с помощта на наркотици, алкохол или други не задължително нелегални средства. Чувала съм личности със силна духовна нагласа да казват, че мечтаят да настъпи моментът, в който ще си отидат от този свят и ще бъдат далече. Но Пейдж казва, че ключът към нашето време е не просто да се възнасяме и да бягаме, а напротив, да се вкореняваме дълбоко. “Инките казват, че това е първото време тук, на Земята, в което осъзнаваме наистина кои сме и къде се намираме. Това е времето, в което граничната линия между небето и земята е изчезнала."
Колкото по-наясно ставаме със самите себе си, толкова по-лесно можем да настроим енергията си към енергийната система на Земята. Пейдж твърди, че китовете са пазителите на енергията на океаните, а слоновете – на енергийната система на сушата. Тъй като човешкото тяло се състои в по-голямата си част от вода, “ние, хората, трябва да се съобразяваме с това ново съзнание”. Слушайте песента на китовете, казва Пейдж, и тя ще ни отведе в утробата на атмосферата, ще ни свърже с дълбините на Земята.
В много култури се твърди, че галактическият център е вагината на Великата богиня майка. Един от начините да “погледнем” в този мит от вечността е да влезем отново в тази утроба/гроб. Според Пейдж Богинята Майка има множество различни лица и ги “носи” едновременно. Лицата са:
- Девицата – дарява вдъхновение и интуиция.
- Майката – топлина и растеж.
- Старицата – унищожение и обновление.
Въпреки че много неща умират, има нови искри, които предават нататък вдъхновението, ако успеете да преодолеете чувството на загуба. В трудни и напрегнати моменти трябва да можем да се отърсваме от старото и да експериментираме.
За някои идеята за “възнесението” е свързана с момента, в който всички ние ще съумеем да се развием и да се издигнем от нивата на съзнание, които сме постигнали в себе си, и ще усетим едни по-висши вибрации. Пейдж обаче твърди, че ние вече живеем в тези по-висши измерения, просто едва сега го осъзнаваме. Животът ни не бива да е посветен на търсене на различни измерения и нива на съзнание, а на решаването на реални проблеми, които ще ни помогнат да съберем в едно небето и земята. Това ще ни помогне да стигнем до неоткрития си потенциал, до сили, които в момента не възприемаме като реални. Пейдж казва: “Всичко, което някога сте си представяли или чувствали, вече е напълно реално и достъпно за сетивата ви. Да, знам, това е истински хаос." И понякога умът не може да го побере, продължава тя, защото е като компютър, който “може да стигне само там, където го насочите; а за да го насочите, трябва вече да сте били там и преди."
Време е да бъдем истински, не добри, тъй като това често ни разболява. Като лекар Кристин Пейдж казва, че има една притеснителна статистика – мнозинството от хората, болни от рак, които е срещала в практиката си, са добри хора. Според нея това, което крием в себе си, това, което не си позволяваме да изразим като емоции, в един момент излиза навън и ни “ухапва”.
Някои автори казват, че живеем в нещо като холограма. Пейдж я описва като външна реалност, която сме установили, за да опознаем себе си. Или това лице, което поне сме избрали да представим пред другите. Но апокалипсисът, “повдигането на воала”, прави по-трудно да се крием зад истории, с които оправдаваме грешките си и се обявяваме за жертви. В новото, предстоящо време можем по-ясно да видим какво създаваме и да осъзнаем, че това е подходящо време да приемем старите си рани, грешките от миналите си животи и да живеем по-истински.
Д-р Пейдж казва, че просветлението са всички онези аха моменти, които сме имали в живота си. “Изведнъж просто всичко около теб става по-ярко, по-ясно." Ключът към промяната на житейската ни “холограма” е в “промяната на ъгъла на мислене”. Не Земята се нуждае от лечение, ние, хората, се нуждаем. Ние можем да променим реалността си, като влезем в хармония с вибрациите на новата енергия на радостта. Просто е: слушайте песента на птиците, посещавайте свещени места, танцувайте на места, които обичате.
Време е да се освободим от страха от поемане на отговорности и да започнем да въплъщаваме чрез действията си тези нови, по-висши енергии. “Вярвам ли в някаква световна теория на конспирациите?", пита Пейдж. “Да, вярвам. Вярвам, че навсякъде по света има хора, които се възползват от чуждите страхове."
Д-р Кристин Пейдж припомня в книгата си, че все повече се раждат т. нар. индигови деца, които знаят по рождение кои са и за какво са дошли на този свят. Но нейното послание е, че скоро всички ние ще можем да постигнем това познание. Ако оставим сърцето ни да ни поведе по този път.

* * *

Кристин Пейдж притежава силна интуиция по рождение. Като малка тези способности притеснявали родителите й, защото тя започнала да предвижда от какво ще се разболеят колегите и приятелите на семейството. Вече свързана с човешкото тяло по този интуитивен начин, по-късно Кристин завършва медицина и използва уменията си, за да помага по най-добрия начин на пациентите си. С течение на годините д-р Пейдж открива все по-голяма връзка между емоциите и физическите заболявания и опознава в дълбочина измеренията на човешкото страдание. За да открие някои от отговорите, които съвременната медицина не й дава, д-р Пейдж се насочва към митологията и древните текстове. Тя вярва, че енергията, която човечеството може да постигне чрез хармонията на душата и тялото с вибрациите на Вселената, ще ни отведе до прага, където ще заличим колебанията и несъвършенствата си. Това преоткрито човешко съзнание ще ни помогне да се преродим в навечерието на един от най-важните периоди в историята на хората.
Д-р Кристин Пейдж има над 30 години практика като лекар и хомеопат. След като завършва медицина в Лондон, специализира педиатрия, акушерство и работи като общопрактикуващ лекар. С огромните си и задълбочени познания в областта на духовните практики д-р Пейдж допринася за по-широкото разпространение и приемане на нетрадиционната медицина в британската здравна система.
Днес Кристин Пейдж предава чрез книгите, лекторската си практика и семинарите своите мистични и духовни прозрения. Тя възприема себе си като посланик и строител на мостове между различните светове, независимо дали става дума за проблемите на здравето, или за нивата на човешкото съзнание. Автор на шест книги, сред които бестселърът “Граници на здравето”( “Frontiers of Health”). “Завръщането на Богинята майка” е последната й книга.
Кристин Пейдж живее със съпруга си Леланд в Северна Калифорния.

Мнения за книгата:

“Шедьовър от древна мъдрост и истина, които са така умело съчетани, че не ти позволяват да оставиш книгата. Рядко се срещат книги, които звучат като излезли от истинска древна мистична школа, но “Завръщането на Богинята Майка” определено печели това признание. Задължително четиво за хора, стремящи се към просветление.”
Каролин Мис, автор на Anatomy of the Spirit: The Seven Stages of Power and Healing

“В книгата ще откриете илюстрации, препратки и обширна информация, свързана с древни астрономични познания и съвременни религиозни течения. Искрено я препоръчвам на хора, интересуващи се от фактите, а не от измислените теории за феномена 2012 г.”
Лесли Кросингам, New Dawn

“Въз основа на проучванията си за галактическото подреждане, което ще се случи през 2012 г., д-р Кристин Пейдж сътворява астрологичен текст с изключителна динамика, пълен с духовни предизвикателства за нашата предстояща трансформация и в, крайна сметка, за нашето възраждане като човечество.”
Джон Мейджър Дженкинс, автор на “Космогонията на маите 2012 г.”

“Кристин Пейдж представя заредени с положителна енергия предизвикателства към хората с традиционно мислене и повдига важни въпроси за бъдещето на човечеството.”
К. Норман Шийли, съавтор на Soul Medicine: Awakening Your Inner Blueprint for Abundant Health and Energy

“Книгата на д-р Пейдж е вдъхновяващо пътуване в алхимията на душата.”
Nexus New Times Magazine

“Това е книга, за обръщането на човечеството към божествените женски качества – интуицията, състраданието и емоционалната свобода, благодарение на които ще можем да разширим колективното човешко съзнание.”
Крис Лоренц, Dell Horoscope

Меки корици
240 стр.
Корична цена: 12 лв.

* * *

“Бранителката на портата” от Мишел Зинк
Трета книга от серията “Животът – това приключение”
Новият антиутопичен роман на Мона Чобан – “Париж – 18”

Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
Dimana ( преди 11 години )
opredeleno 6te si kypq tazi kniga towa izkriwqwane na realnostta i rajdaneto na ne6to w glawata ni sled koeto mnogo skoro to stawa realnost..i towa pritesnenie ili po-skoro yse6tane za nedowur6enost..do bolka sa mi poznati..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар