Здраве и красота

Първата по рода си изложба на живо за борба с рака на гърдата

16.06.2010г. / 13 55ч.
Аз жената
Първата по рода си изложба на живо за борба с рака на гърдата


Първата по рода си изложба за борба с рака на гърдата, създадена на живо, събра популярни лица и обществени личности, които превърнаха осем огромни розови панделки в уникални послания „От любов към живота“. Обединени от мотото на кампанията през тази година „Научи ме“, Диана Любенова, Ники Кънчев, Драго Симеонов, Орлин Павлов, Ива Дойчинова и Богдана Трифонова събраха огромна група от приятели и съмишленици, които им помогнаха да изразят най-съкровените си пожелания към всички жени за здраве и сила в борбата с коварната болест.

Директор на дирекция „Социални дейности“ Мина Владимирова отправи послания от кмета на София и лично се включи в творческата инициатива на най-голямата кампания за превенция на рака на гърдата „От любов към живота“. Предстои панделките да бъдат разположени на ключови места в столицата, за да напомнят на българките за важността от редовни профилактични прегледи. „Пътят до лекаря за профилактичен преглед не трябва да бъде, дълъг, колеблив и криволичещ, а ясен и целенасочен.“ – разтълкува художественото си послание Драго Симеонов.

„От името на AVON България благодаря на Столична община за подкрепата в кампанията „От любов към живота“, както и на всички присъстващи, включително посланиците, които откликват всеки път и се включват на добра воля в инициативите. Посланията, които създадохме всички заедно днес са нещо повече от осемте най-пъстри розови панделки, които сте виждали. Те съдържат целия смисъл на кампанията, всички ценни съвети, които сме събирали през годините и които искаме да ви предадем, за да бъдете информирани“, сподели Валентина Бешевишка, Маркетинг директор в компанията за България, Албания, Македония, Унгария, Сърбия и Черна гора.

По време на акцията известният фотограф Дилян Марков, направи специална фото сесия на неповторимите послания, която ще подари на кампанията от любов към всички дами, за да пазят ценността на живота.

Благодарение на кампанията през цялата 2010 г. в болница „Токуда“ се провеждат безплатни профилактични прегледи. Те се осигуряват благодарение на средствата, събрани от продажбата на розови продукти от специалната благотворителна розова серия „От любов към живота“. Всяка дама може свободно да се запише за безплатен преглед в електронен формат на сайта на „Токуда“ – www.tokudabolnica.bg, на телефон – 02/403 4922 или на регистратурата в болницата.

Основна цел на кампанията „От любов към живота“ от самото й създаване преди осем години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика.

За осемте години от старта на кампанията „От любов към живота“:
Са проведени 28 събития с общо над 50 000 участници през годините, сред които и IV-ти Поход срещу рака на гърдата;
Над 50 известни личности подкрепят кампанията и участват благотворително в събитията, давайки своя личен пример;
Над 600 000 души са закупили продукт от благотворителната розова серия „От любов към живота“;
Са събрани и дарени близо 600 000 лева;
С тези средства са дарени първите в България мобилен мамограф и ехограф, и финансирани над 20 000 безплатни профилактични прегледа в близо 50 населени места в цялата страна;
Са раздадени над 2 300 000 информационни материали, които прокламират навременната профилактика на най-често срещаното раково заболяване сред жените у нас;
35 електронни и 28 печатни медии, са се включили в кампанията и продължават да я подкрепят, като разпространяват посланията и целите й.

Световната кампания срещу рака на гърдата на AVON стартира през 1955 г. От кампаниите в цял свят до края на 2008 г. чрез продажбата на традиционните розови продукти от благотворителната серия са набрани над $660 млн. Средствата се даряват в пет основни направления: обучение и информиране на широката общественост за сериозността на проблема, осъществяване на профилактика и бързо диагностициране, подобряване на лечението, намиране на лек за болестта.

* * *

Фотопоглед

"От любов към живота" осигурява 3000 безплатни прегледа

Интервю с Диана Любенова
Мария Гроздева: Бъдете отговорни към здравето си
Кампанията "От любов към живота"

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петър ( преди 11 години )
Ще кажа на жена ми, която е болна от рак на гърдата. Ще бъде във възторг от подобна благотворителност. Че като поиска помощ от един благотворител, той й отговори "Не те знам коя си. Върви на психиатър."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар