Здраве и красота

Тайната на идеалната фигура

21.06.2010г. / 10 59ч.
Аз жената
Тайната на идеалната фигура

Ако попитате някой модел или известна манекенка "как поддържа прекрасната си фигура", може да се насладите на редица отговори от типа "О, аз си хапвам всичко" или пък "Аз не обичам да се потя във фитнеса". Все приказки от 1001-а нощ! Истината е, че, за да имате хубава фигура, трябва да се стараете.

За начало започнете с някакъв спорт. Лятото едва започва и имате голям избор от различни физически дейности. Може да се спрете на джогинг в близкия парк, тенис на корт или на маса, скачане на въже, колоездене, волейбол, федербал или просто разходка. Защото за красиво и стегнато тяло е задължително да изразходвате енергията си и да се движите. Ходенето пеша поне по 30 минути на ден ви гарантира освен тонус и добре изглеждащо тяло.

Втората важна част е здравословното хранене. Тайната е в малките, но разнообразни порции. Не лишавайте тялото си от ценни за него вещества, хапвайте и зеленчуци, и месо, и риба, и малко хляб. Идеята е да се храните по-често, но в по-малки количества. 
Известната актриса Камерън Диас признава, че за да изглежда толкова добре, се ограничава в някои храни като тестени или сладки продукти, но си хапва от всичко останало. Ключът към нейната идеална фигура е, че си хапва всеки ден в определени часове и никога не ги нарушава.

Трето: не забравяйте водата! Тя е изключително важна част, особено през летните жеги. Ако сте любител на кафето, опитайте се да ограничите приема му до едно на ден. Кафето е диуретик и обезводнява, затова изберете вода или фреш.

* * *

Звездна диета с пюре
Как да излъжем апетита при лунна или друга диета
Как да слабеем от любимия шоколад
Подари си желаното тяло!

Коментирай