Продукти:
1 малка тиква
сметана
кренвирш
канела
Приготвяне:
Взимаме тиквата и изрязваме върха откъм дръжката, за да можем вътре да я пълним. След това изсипваме малко канела на дъното. Режем кренвиршите на ситни кубчета и след това и тях пъхаме в тиквата, като гледаме отвора да е средно голям.. Вземаме сметаната – най-добре ще е да си купите сметана на спрей от най-близкия магазин (спестява време), и запълваме останалата част от тиквата със сметана, и на върха се слага още съвсем малко канела.
Пече се и става много вкусно. Направо да си оближеш пръстите!
* * *
Тиквени тарталетки
Конфитюр от сливи и тиква
Маринована тиква в сироп
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Печено сладко от сини сливи
Есенен сладкиш със сини сливи
Печени ябълки, круши, дюли