Ще ставам баба – какво да им подаря

06.10.2010г. / 15 13ч.
Аз жената
Ще ставам баба – какво да им подаря

Важният момент наближава – дъщеря ви или снахата скоро ще ражда. Какво да подарите на бебето и какво на майката? Как да постъпите, че да не обидите някого, а и да сте пълноценна и в помощ в тези важни мигове от живота!

Традиционно бабите и дядовците на бебето си разпределят няколко важни покупки, които правят малко преди да се роди бебето, в съгласие и според изискванията на майката и бащата:

  • количка – между 150 и 1000 лв.;
  • легълце – между 150 и 800 лв.;
  • спален комплект за бебе – между 50 и 250 лв.;
  • ваничка и принадлежности и козметика за баня – между 100 и 600 лв.;
  • комплект за изписване на бебето – между 40 и 120 лв.

За бебето знайте, че скоро ще има още поводи за подаръци – погача за 40 дена, кръщене, прощъпулка, рожден ден ... Ще имате още възможности да му купите всичко, от което се нуждае. Затова за раждането вземете само най-важното.

Знайте, че някои баби и дядовци откриват на внуците си спестовна сметка и я захранват с първите 100 или 1000 лева. Други правят застраховка „Живот“. Това в допълнение на другите подаръци.

За майката – без значение дали е ваша дъщеря или снаха е добре да имате малък или по-голям подарък. Например можете да й подарите някакво бижу – като златно или сребърно кръстче и верижка, красив пръстен, семейно бижу или друго по ваша преценка.

Не забравяйте да й купите голям букет за изписването – това 100% ще я зарадва! При всички случаи, баби – бъдете щедри! Помагайте и материално и морално, защото младите имат нужда от това!

* * *

Изписват внучето ми утре!
Кой да дойде на изписването на бебето
Кое колко струва за бебето

Коментирай