Свободно време

Летни занимания, които горят калории

28.07.2011г. / 11 50ч.
Аз жената
Летни занимания, които горят калории

Обикновено свързваме отслабването с нещо неприятно и досадно – монотонни тренировки във фитнеса, ограничаване от вкусна храна. Сега обаче е сезонът, в който прекарваме най-много време навън и можем да съчетаем полезното с приятното. Как да изгорим излишните калории, докато се забавляваме?

Голф – 700 калории
Докато играете голф и се опитвате да уцелите дупката, неусетно извървявате няколко километра. Вкарайте топката в поне 9 дупки, оставете колата, вървете и си носете стиковете - ето ви вече със 700 калории по-малко.

Пешеходен туризъм (хайкинг) – 400 калории
Колкото и да е модерен фитнес салона, който посещавате, едва ли може да се сравни с красивите природни пейзажи на пешеходния туризъм. Не е лесна задача да се изчислят изгорените калории при това занимание, тъй като зависи от трудността на маршрута, разстоянието, теглото на раницата и вашето собствено тегло. Все пак жена, която тежи около 70 кг и върви около час по планинска пътека, ще изгори малко над 400 калории.

Игра с фризби – 200 калории
Прекарайте известно време в парка, но не на пейка, а играейки с фризби със семейството, приятели или кучето. Времето ви ще премине приятно и ще изгорите няколкостотин калории.

Плуване – 400 калории
В басейна можете не само да се разхладите и да релаксирате в горещ летен ден, но и да отслабнете. В зависимост от това колко тежите, можете да изгорите между 250 и 400 калории на час с плуване. Ако посещавате тренировки по водна аеробика ще свалите дори повече!

Водни ски – повече от 200 калории
Лятото е време за опитване на нови неща. Защо да не са водни ски? За половин час човек тежащ около 75 кг би изгорил над 200 калории.

Ако никое от тези предложения не ви допада, опитайте с каране на колело, кану, джогинг на плажа или пък йога на открито.

Прочетете още:

Коментирай