Семейство

Плодовете и полезните навици на децата ни

04.10.2011г. / 13 52ч.
Аз жената
Плодовете и полезните навици на децата ни

Плодовете са полезни. Плодовете са нужни на децата – по много и различни причини. Добре е в детското меню да застъпим повече плодове, по възможност – пресни и сурови, не преработени. Да, някои хора не обичат плодове. Но полезният за цял живот навик да се ядат плодове следва да се изгради именно в детска възраст и за това трябва да се положат системни усилия.

Ето няколко подсказки как да накарате детето си да хапва повече плодове във всеки сезон и без поднасяне и молби:

1. Имайте винаги у дома плодове – най-малкото няколко ябълки, измити и поставени естетично във фруктиера или чиния могат да са и добра украса за масата в хола или кухнята, но и добро подсещане за всеки, който е наоколо.

2. Поставяйте плод в чантата на детето си – закуска за училище. Банан, ябълка, а защо не и обелен портокал, няколко сливи или круша – идеална закуска за голямото междучасие, в пъти по-добра от кифла, чипс или вафла.

3. След като детето се прибере от училище – поднесете му плод. Измийте грозде, череши или почистете киви – поставете на бюрото, за лека закуска докато подготвя уроците си за следващия ден.

4. След вечеряза десерт. Не подготвяйте нищо сложно, оставете тортите, пастите и кремовете за друг път. Поднесете пресен плод, почистен и нарязан. Вземете първото парче, за да дадете тон.

5. Празник у дома също не бива да мине без плодове – заменете част от сладките с плодове според сезона – ще се харесат на всички!

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време