Здраве и красота

Релакс с дишане

27.10.2011г. / 08 17ч.
Аз жената
Релакс с дишане

Медитацията е балсам за духа, но не на всеки се отдава да постигне такава хармония със себе си. Един от нейните елементи е правилното дишане. Чрез вдишване и издишване също може да се релаксира. Тайната на релаксиращото дишане е съвсем проста – забавяне на дишането. Можете да опитате няколко начина и да откриете кой от тях е вашият:

\n

Помогнете си с пръсти
Поставете показалеца върху лявата си ноздра и палеца върху дясната. Притиснете и задръжте пръста си върху лявата ноздра, вдишайте и издишайте. Отпуснете, притиснете дясната ноздра – издишайте и вдишайте. Продължете да го правите като се фокусирате върху бавното си дишане и най-вече върху издишването. Затворете очи, за да се абстрахирате от допълнителни дразнители.

\n

Забавяне на издишването
Ако моментът не е удобен да си помагате с пръсти (събеседникът ви вижда), опитайте да се концентрирате върху максимално бавно издишване. Бройте до 4 докато вдишвате и до 6 докато издишвате. Идеята е да направите издишванията по-дълги от вдишванията.

\n

Съчетайте ходене и дишане
Може да ви е малко трудно в началото, но се постарайте да правите крачка на всяко вдишване и всяко издишване, като разбира се всичко отново става бавно.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време