Здраве и красота

Треперете за красота

11.11.2011г. / 12 50ч.
Вергиния Генова
Треперете за красота

Треперете за красота! Чували ли сте подобен безумен съвет? Ето сега ще го чуете и от мен, но не мислете, че ще го препоръчам горещо. Не знам колко килограма в повече трябва да имаш, за да не ти е студено при минусови температури и колко калории изразходваш, за да се топлиш, но изследванията показвали, че леките потрепервания горели предимно мазнини, докато конвулсивното треперене въглехидрати. А какво гори треперенето с тракане на зъби?
Започнат ли минусовите температури и наложи ли ти се да потропваш на студа, стоейки на едно място, тракането на зъби и треперенето са си неизбежни. Но чак сега разбирам, че треперенето по няколко часа дневно е полезно и не ми позволява да качвам килограми през зимата.
Значи номерът е да се калиш, треперейки, че хем да не се разболяваш, хем да си представяш, че докато вечер висиш на спирката, се намираш във фитнес салона и се потиш ли, потиш, горейки калория след калория.
Вървиш в студа и виелицата и си казваш: „Спортувам!“ Дзиндзирикаш и се утешаваш: „Ще вляза в супер фитнес форма!“
А ако мислите, че имате килограми в повече – вече знаете съвета: „Боси по асфалта“, е, да не е съвсем боси, но възможно по-леко облечени, така че да ви е леко студено и помнете – ако искате да горите мазнини, то трябва да ви е съвсем леко хладно.
А ако сте на рожден ден и похапнете доволно въглехидрати, тогава забравете за палтото и треперете с радост. После обаче като пипнете някоя пневмония или хората започнат да ви гледат леко странно и да ви заобикалят да кажете, че така сме ви посъветвали.
Нищо подобно, само споделям всякакви видове изследвания и техники за отслабване, но никога не твърдя, че ги одобрявам.
Няма нищо по-хубаво от това в лошото време да си на топло и мекичко, с голяма чаша горещо какао и нещо сладичко. Но за съжаление идват студове и голямото дзиндзирикане ни очаква. Е, поне благодарение на студа няма да качим килограми.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
По тая логика трябва да съм най-красивата, като знам колко съм зиморничава:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар