Бременност

Страни на бременността, за които никой не ни предупреждава

16.11.2011г. / 11 48ч.
Аз жената
Страни на бременността, за които никой не ни предупреждава

Жените, които не са изживявали бременност имат бегла представа какво ги очаква – не става дума за развитието на бебето, а как се променя вашата психика и отношенията ви с партньора ви.
След като премине първоначалното вълнение от положителния тест за бременност, вашите очаквания към бъдещия татко ще нараснат много бързо. Ще изпадате в паника, че бащата на вашето дете пие бира по дребни гащи на дивана и гледа футбол. Нима това е пример за подражание? Чекмеджето с неподредени чорапи най-вероятно ще ви ужаси – как да очаквате финансова стабилност от човек, който дори не може да си намери два еднакви чорапа?!
Но има и добри страни – вие двамата сте създали човек, който още не познавате, но ще ви свързва за цял живот. Ще празнувате заедно рождени дни, приемане в университет, ще бъдете семейство! Тази мисъл сигурно ви кара да обсипете мъжа си с целувки.
Вие сте като богиня – гърдите ви са по-големи, косата ви блести, а кожата ви свети. Партньорът ви желае, започва любовната игра и в следващия момент започвате да мислите за бебето и ви е някак странно да правите секс, а то да е там вътре. Ами ако партньорът ви го бутне? И се отказвате, чувствате се уморена, дебела и решавате, че е по-добре да поспите тази вечер.
Преди да забременеете ви се е струвало, че има толкова много възможности от имена за вашето бъдещо дете. За вас е било странно колко време отделят хората на това. А сега и вие си блъскате главата над същото.
Всички казват, че не е важно какъв ще е полът на бебето, а то да е здраво. Вие сте напълно съгласна, но няма как поне мъничко везните да натежат за момче или момиче.
Нероденото бебе става тема номер 1 във всички разговори. Не винаги се случва, защото вие го искате, а защото вашата идентичност за останалите хора е друга. А и започват да задават лични въпроси – планирано ли беше, ще кърмиш ли. Питат ви хора, с които не сте чак толкова близки. Подгответе се, че всички обичат да си пъхат носа във чуждите работи, а вашата бременност е чудесен повод.
Сред неочакваните страни на бременността са странните сънища, но пък и ще станете по самоуверена в реалността. Все ще се питате дали това или онова е нормално ... постарайте се бременността да бъде един от най-щастливите периоди от вашия живот.

Прочетете още:

Коментирай