Предколеден кулинарен гурме туризъм

18.11.2011г. / 09 32ч.
Вергиния Генова
Предколеден кулинарен гурме туризъм

Защо пък да не си направим предколеден гурме туризъм и да опитаме нови неопитвани вкусове? С развитието на технологиите гурме туризмът може да е в различни варианти:

Виртуален гурме туризъм – най-лесен и възможен. Сядаш пред компютъра и започваш да изучаваш различни дестинации (компютърът тук ми предлага да поправя на дестилации и за първи път предложението му ми се струва доста подходящо) и различни други кулинарни изкушения. Ще кажете, че е мазохистично! И ще сте прави. Имаше период, в който, заради един мъдрец не можех да хапвам нищо няколко седмици и така се прехранвах с гледане на кулинарни предавания по телевизията.

Домашен гурме туризъм – лежерен и приятен. Ако нещо сме си харесали вследствие на виртуалния гурме туризъм можем да се опитаме да набавим необходимите продукти и да се втурнем в кулинарното предизвикателство да сготвим нещо екзотично у дома. Най-лесно е да експериментираме със суши. Е, ако имате в излишък хлебарки, може да изпробвате да ги изпържите, казват че е много вкусно – пържени скакалци, хлебарки и други подобни гадини. Е, вие може да установите дали всеки вид хлебарки става за ядене – празнично ястие за „любими“ свекърви.

Български гурме туризъм – винаги съм харесвала мотото „Опознай Родината, за да я обикнеш“! Навремето модифицирахме варианта с „Опознай хранително-вкусовия комбинат, за да се нахраниш!“ Но си е супер идея преди Коледните празници, който може да си направи малка екскурзийка до някоя близка природна забележителност, където и да похапне от местните специалитети.

Екзотичен гурме туризъм – това вече е за напреднали не само в кулинарно, но и във финансово отношение. На тях няма какво да им даваме съвети. Който може си харесва някое екзотично място и си резервира билет, от там нататък екзотиката и кулинарните изкушения са му в кърпа вързани.

Но както се казва важно е да има за всекиго по нещо.

А ако питате мен, най-важното по Коледа е да има надежда.
Надежда за по-добър живот! Надежда за здраве! Надежда за повече доброта! Надежда за повече любов! Ако можем това да осигурим и домашната ръжена питка ще ни бъде сладка.

Прочетете още:

Коментирай