Здраве и красота

7 задължителни неща за зимата

29.12.2011г. / 10 57ч.
Вергиния Генова
7 задължителни неща за зимата

Студ, сняг, виелица или поне едно от трите задължително ни съпътстват през зимните месеци. За разлика от нашите баби не можем да си стоим вкъщи, да месим хляб и да се наслаждаваме на топлината на огъня, докато плетем вълнени чорапи за семейството. Трябва по някакъв начин зиме и лете да работим и да изкарваме пари. И да излизаме на студа. Как да оцелеем?

Зимната чанта трябва да бъде поне два пъти по-голяма от лятната, за да събира всички малки женски вещи от първа необходимост. Всички знаем кои са те, но не пречи да си направим списък и да си набавим.

Ръкавици – може да имаме няколко чифта в различни цветове, с пръсти, без пръсти; вълнени, кожени; до лактите. Важното е един от всички тези чифтове ръкавици да сме се сетили да си го сложим в чантата, за да можем да ги ползваме.

Шал – шалът трудно се побира в дамска чанта, но пък можем да го носим винаги на врата си.

Шапка – повечето от дамите избягват да носят шапка, защото им се смачква прическата или не може да покажат целия блясък на косата си на света, но шапката си е шапка. Изборът е здраве или красота. С една малка подробност: изберете ли красотата, скоро няма да я имате й нея, защото болните хора неизменно губят от излъчването и хубостта си. Има толкова прекрасни шапки по света – все една от тях ще отива точно на вас.

Крем за ръце – задължителен в студа. Важно е да присъства в дамската чанта, за да го използваме от време на време. А зимата много често.

Крем за лице – дори да сме си сложили дневен крем е добре да имаме под ръка, за да можем да го използваме няколко пъти през деня, ако ни се наложи.

Балсам за устни – отново задължително трябва да присъства през зимата в дамската ни чанта. Дори да забравим червилото, балсамът за устни е задължителен.

Мокри кърпички – поне едно пакетче с възможно най-малко количество алкохол. Зимата е неприятно да се мием със студена вода, после пък няма как да изсъхнем и в крайна сметка по-добрият вариант за извън дома и на път са именно мокрите кърпички или антибактериалният гел за миене. Даже може да се каже, че последният е по-добър, защото не изветрява, а дезинфектира ръцете добре.

Като един постоянно страдащ от студа човек мога да кажа, че към задължителните неща за зимата може да се прибавят още: чорапогащникът, термочорапите, памучното боди, топлото яке и топлите обувки и ако питате мен, списъкът със задължителните неща за зимата ще стане наистина предълъг. И разбира се, ако ви предстои дълга битка със студа, дрехи като пола и рокля са пълно безумие. И пак от опит ще кажа, че колкото и топло да се облечете, ако ви се наложи да стоите достатъчно дълго време, изложена на зимния вятър, сняг и студ – нито едно от гореописаните няма да ви спаси, само леко ще облекчи ситуацията.
Затова ви пожелавам да не ви се налага да студувате и да забравите за всички тези съвети, а да се обличате стилно и модерно. И да не мръзнете в студените дни и мразовитите нощи, а да има кой да ви топли.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Зависи ( преди 11 години )
Зависи как ги броиш :)Ако питат мен задължителните неща за зимата са поне 77:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Ами аз преброих 8 - толкова сте написали. Иначе - да, полезничко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар