За дома

Как домът да изглежда винаги подреден?

27.01.2012г. / 22 24ч.
Аз жената
Как домът да изглежда винаги подреден?

Имате ли усещането, че само вие прибирате и подреждате у дома, а на останалите хаосът не им пречи? Вместо да си губите времето с това, един пъти завинаги оптимизирайте дома си така, че разтребването да е бързо и ефективно.

Ако коридорът ви е голям, използвайте пространството с шкафове с много чекмеджета, декоративни кошници по стените и т. н. Така шаловете и шапките няма да са на едно голямо кълбо, а и ще имате място за още неща.

Всеки ден правете по нещо малко, което отдавна отлагате (например да подредите шкафа с чорапите). Замислете се, така в края на месеца ще сте свършили 30 неща, което си е много.
Разглеждайте съдържанието на пощата винаги над кофата за боклук. По този начин веднага ще се отървете от ненужните реклами и няма разни листовки да ви се мотаят из дома дни наред. Още по-благородно е да сложите кошче за боклук (или празен кашон) до таблото с пощите във входа на блока. Ще видите колко бързо ще се пълни с ненужни реклами ... само да има кой да го носи до контейнера за хартия отвън.

Ако имате широки чекмеджета и в едно от тях държите заедно сутиени, гащи, бодита и т. н. след известно време винаги се размесват и става бъркотия. Просто защото понякога много бързате и няма време за подреждане. Купете си разделители за чекмеджета или от картон изрежете ленти според дължината и ширината на чекмеджето, облепете ги с хартия за подаръци или цветни листа, разделете чекмеджето на 4 или повече отделения. Така всеки вид дреха ще стои на едно място и няма да „прескача“ при останалите.

В голяма торба или кашон отделяйте дрехи, които са запазени, но вече не стават на вас или член от семейството ви. Когато кашонът се напълни, го дарете на някой, който има нужда.
Погрижете се за красотата си и за предотвратяването на струпване на козметика вкъщи като записвате датата на отваряне на крем, спирала и т. н. и изхвърляте продукта веднага след като изтече срокът му на годност.

Сложете една коркова дъска зад пердетата, така че когато са прибрани или разпънати, дъската да не се вижда. Забодете габърчета и на тях окачете герданите, обиците, гривните, пръстените си. Прилича на сергия, но са ви винаги под ръка без да са се оплели в някоя тясна кутия, а завесите ги крият от всички погледи.

Преподарявайте, без да се притеснявате. Ако сте получили подарък, който стои недокоснат месеци или дори години наред, може би е време да го дадете на някой, който ще го оцени, а и ще спре да заема място в дома ви.
Сложете по едно малко кошче на местата, където обикновено се натрупват различни предмети и бързо се образува хаос, например в кухнята.

Прочетете още:

Коментирай