Меню

За вкусни и полезни ястия гответе бавно

2 февруари 2012 | 14:37 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За вкусни и полезни ястия гответе бавно

Приготвяне

Комбинацията от вкусно и здравословно е най-добра, но и най-трудна за постигане. Как да приготвим за семейството си полезно ястие, от което всеки ще иска допълнително? Тази тайна я знаят дори и нашите баби – гответе в глинен гювеч. Така храната ще стане бавно на ниски градуси във фурната и продуктите няма да загубят ценни хранителни вещества (което се случва например при пържене на високи градуси).

Добре познатото глинено гърне има и други предимства – при повечето рецепти всички продукти се слагат заедно в началото и яденето само се готви за няколко часа. Няма нужда все да сте около печката, за да разбърквате, добавяте подправки и т. н.

И един бабин съвет – никога не слагайте глинено гърне в предварително загрята фурна, защото от рязката смяна на температурата може да се пукне.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай