Бременност

Ранни симптоми на бременност

12.02.2012г. / 17 41ч.
Нина Иванова
Ранни симптоми на бременност

Най-сигурният начин да разберете дали сте бременна е проверка с тест и консултация с лекар. И все пак, съществуват някои ранни признаци, които алармират за промяна в тялото ви и евентуална бременност.

При някои жени от съвсем рано може да се появи гадене, както и тъпа болка долу ниско, около яйчниците. Повечето жени споделят, че са чувствали признаците на ПМС (предменструален синдром), в първите седмици от бременността си. Тежест и болка в гърдите, нервност, раздразнителност, лек сърбеж по кожата – признаците могат да варират в зависимост от организма и чувствителността на всяка жена.

Доста жени споделят, че са имали леко кървене в началото на бременността си. Дори са си мислели, че е начало на менструалния им цикъл, докато не проверили и не се оказало, че очакват наследник.

Промяната в гърдите е един от най-ранните симптоми за бременност. Заради бушуващите хормони в тялото, само за седмица-две може да се забележи сериозна разлика в гърдите – да ги чувствате подути, натежали, болезнени. Често се наблюдава и промяна в оцветяването на ареолата (тъмната кожа около зърното). Почти винаги, в следствие от бременността тя потъмнява видимо и се увеличава самата ареола.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай