Бременност

Най-големите страхове на бременните жени

22.02.2012г. / 16 22ч.
Мария Дуковска
Най-големите страхове на бременните жени

Бременността е особен период за жената, когато всичките й хормони бушуват, тялото й се променя и е неминуемо да се появят някои страхове. Нормално или не, през бременността емоционалните и позитивни моменти се случва изведнъж да отстъпят място и на някои (не)оправдани притеснения.

Ето за какво най-често се притесняваме по време на бременността и защо НЕ трябва да го правим:

1. Дали бебето ми ще се роди здраво и нормално?

Страх номер 1 в списъка – всяка майка се притеснява именно за това дали детето й е добре, здраво и спокойно. Ако редовно ходите на женска консултация, правите си рутинните изследвания и докторът ви казва, че всичко е наред, бъдете спокойна. Във вас расте едно прекрасно и щастливо дете!

2. Дали ще съм добър родител?

Никой не знае това и не може да ви убеди, че ще сте перфектен родител. Невъзможно е, тъй като за това няма учебници, няма бележници с оценки или изпитващи. Родителството е трудна мисия, в която ще се сблъскате с всякакви трудности. Важното е да не губите вяра и самообладание, както и да разчитате на интуицията и любовта си. Това със сигурност е най-добрата първа стъпка към добрите взаимоотношения: родител – дете.

3. Ще имам ли достатъчно пари да отгледам детето си?

Това е въпрос, чийто отговор притеснява 90% от българското население. По простата причина, че българите са сред най-бедните в Европейския съюз и че светът се намира във финансова криза. Да, няма как да отречем, че парите са необходими за съществуването ни, но далеч по-важно е времето и грижите, които отделяте за децата си. Именно обичта и нежността са истинската основа за добра връзка помежду ви. Далеч по-стабилна от това да купите на детето маркови дънки или последен модел мобилен телефон. Все пак, любовта остава най-важното нещо. :-)

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
21 rate up comment 0 rate down comment
Iliqna ( преди 11 години )
Здравейте, искам да ви питам нещо...Бременна съм в шестия месец и от няколко месеца не ми идва цикълът...Дали бебето е наред? Може би ми пие кръвта? Това дали е нормално???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време