За дома

Нетрадиционен интериор – картини в тоалетната и коридора

23.02.2012г. / 11 05ч.
Надежда Маринова
Нетрадиционен интериор – картини в тоалетната и коридора

Модерните натури често с един замах прегръщат идеи за нетрадиционен интериор – например да поставят картини в коридора, кухнята и тоалетната. Може да ви звучи екзотично – но това решение ще направи домът ни още по-уютен и привлекателен – направо да закопнееш да се прибереш.

Какво да изберем?
Авторски картини, репродукции, принтове на любими снимки от интернет, семейни фотографии, снимки на домашния любимец, стари пъзели, залепени на картон, гоблени, карета с българска бродерия, любима готварска рецепта, любима мисъл – мото на живота ви, колаж от картички с незабравими пожелания – буквално всичко може да бъде сложено в рамка.

За кухнята е добре картината/фотографията/рецептата да бъдат поставени под стъкло, защото се готви – има много мазни изпарения, а така ще ги почиствате по-лесно.

За тоалетната е добре да съчетаете картината с още някакъв аксесоар, поставен на лавицата около мивката – статуетка, ваза с изкуствени цветя (ако живеете в къща и има прозорец – може и естествено цвете).

Обикновено интуитивно избираме картини, които могат да привлекат в живота ни това, към което се стремим. Силните и волевите исторически личности ще ни дадат увереност в собствените ни сили. Портретите на хора на изкуството ще ни настроят креативно и вдъхновяващо. Красиви родни пейзажи или от чужди страни, където сме били или още не сме видели, но силно копнеем – всеки ден ще ни пълнят с прекрасни настроения, мили спомени.

Рисковано е да подарявате картина за рожден или имен ден, сватба или на новодомци, защото е малко вероятно да отгатнете вкуса им и почти невъзможно да уцелите стила/цветовете на интериора в апартамента. Освен ако не искате вашият подарък да събира прах на тавана години наред.

Каквото и да изберем, картините и фотографиите ще „оцветят“ дома ни, ще добавят индивидуалност, ще внесат хармония и красота във всекидневието ни.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай