Козметика и грим

6 начина за справяне с разширени пори

14.03.2012г. / 15 22ч.
Аз жената
6 начина за справяне с разширени пори

Разширените пори се появяват, защото обикновено не третираме кожата на лицето правилно, те се запушват и уголемяват още повече. В комбинация със суха кожа гледката определено не е красива, за това използвайте 1-2 пъти дневно почистваща козметика, която има сферички или гранулки. Не прекалявайте с употребата, тъй като кожата ще стане твърде суха и в отговор на това организмът ще омазнява двойно повече проблемните зони.

Правете си редовно маски – освен че свиват порите, те омекотяват кожата и премахват черните точки.
Посещавайте и козметик за процедура с микродермабразио. Това ще почисти мъртвата кожа и запушените пори, също стимулира производството на колаген и кожата изглежда нежна и гладка. Важното е да го направи наистина добър професионалист, за да сте доволна.
Алфа и бета хидрокси киселините ексфолират много добре кожата и предотвратяват свързването на мъртвите клетки и образуването на „тапи“, които да затворят порите.
Ако наистина сте решили веднъж завинаги да се отървете от разширените пори, попитайте дерматолога си за лечение с третиноин. Тази активна съставка се използва в някои лекарства за ускоряване на процеса по създаване на нови клетки.

Докато чакате всички тези мерки да имат ефект, маскирайте разширените пори като използвате няколко гримьорски трика – не нанасяйте фон дьо тен, тъй като той увеличава като лупа и прави по-видими проблемните участъци по лицето. Дори матиращият фон дьо тен привлича вниманието към порите. Нанесете крем, който е предназначен специално за смаляване на порите, а след това пудра, която намалява лъскавината по лицето без да „оцветява“ кожата.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай