Меню

Лаврак на фурна с чеснов сос за Благовещение

25 март 2016 | 09:21 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти за 4 порции:
4 лаврака
3 лимона
4-5 скилидки чесън
морска сол

Продукти
Приготвяне

Благовещение (Благовец) празнуваме на 25 март. Това е един от най-хубавите християнски празници – на този ден при Мария отишъл ангел Гавраил и и съобщил благата вест, че ще стане майка на Божия син. На Благовещение има много именици – Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Благо, Евелина, Евангелина, Гавраил, Габриела, Гавраила. Тъй като празникът се пада през пости се разрешава риба. Предлагам ви една лесна и вкусна рецепта за лаврак на фурна с чеснов сос.

Приготвяне:
Рибата се почиства добре от вътрешностите и люспите. Натрива се хубаво с морска сол отвън и отвътре. Добре е да престои половин-един час на стайна температура да си поеме солта. Двата лимона се режат на шайби и се подреждат в коремите на рибите. Лавракът се слага в тава с два пръста вода и се пече на 250 градуса около час (когато очите побелеят рибата е готова, може да изключите фурната, но да оставите рибата вътре). Докато чакате да се изпече по желание можете да приготвите сос – изцежда се сока на третия лимон, счуква се чесънът и от сока и чесъна се приготвя сос, с който може да се поръси месото на рибата.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
тереза ( преди 12 години )
Да се пече рибата на 250 градуса около час ?!!! Май има грешка някаква, че тя ще се овъгли ако е по тази препоръка!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар