Мода

Цепка в деколтето или как да не се обличаме за работа

27.03.2012г. / 17 04ч.
Надежда Маринова
Цепка в деколтето или как да не се обличаме за работа

Дълбоко деколте, което акцентира върху гърдите и мрежест чорапогащник са само някои от табутата за облекло за работа.

Някои компании включват в договора за работа допълнително споразумение за дрескода и офис-правилата. Други нямат строги предписания, но добрият вкус изисква да се обличаме в определени граници на този стил. Ето няколко табута, които е добре да спазвате, което не бива да ви притеснява, че ще се отдалечите от модата.

1. Дълбоко деколте с което се вижда цепката на гърдите ви. Това е номер едно в класацията ни. Може да се облечете така, ако работите в плейбой бар или секс магазин. Във всички други случай гледката ще разсейва събеседника ви или публиката, ако сте учител или презентатор. Може да смекчите тоалета, като сложите подходяща блуза/ потник, който да направи деколтето по-плитко. Друг вариант е да вържете на врата си подходящ копринен шал.

2. Мрежестият чорапогащник, на ромбове излъчва крещящ сексапил, който е неуместен по време на работа. Ако искате, обаче, след работа, да разтопите сърцето на мъж, облечете го смело.

3. Забравете за минижупа. Идеалната делова пола е с дължина около коляното. Всичко над него оставете за свободното време.

4. Огромни и ярки цветя са идеалния десен за рокля за море, пикник или детски рожден ден. Работният стил предполага повече дискретност – затова изберете малки цветчета и ненатрапчиви десени.

5. Животинските шарки са позволени само в аксесоарите – бижута, колан, чанта. Блуза или рокля с леопардов десен са добре дошли в нощния клуб, но не и за офиса. Крокодилските обувки, ако са към неутрален тоалет, са прекрасен акцент.

6. Презрамките тип „спагети“ са откровено секси, а вие отивате на работа, не на лов за мъже, нали. Затова изберете дебели презрамки или рокля без ръкави за лятото. Ако имате любима рокля с тънки презрамки и ще излизате вечерта, в офиса я съчетайте с късо сако или жилетка.

Придържайте се към прибрания силует, десени като точки, райета, геометрични фигури, вталени сака и жилетки до началото на ханша са добре дошли във вашия офис гардероб. Всичко останало ще ви придаде несериозност и ще постави под съмнение професионалните ви качества. Въпреки, че намирането на вашия стил не е лесно и може да ви отнеме месеци, понякога години, не се отказвайте, търсете, питайте и се съветвайте със специалисти.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Еу така не може, иначе не може - къде да си носим презрамките, като все сме на работа - аман от тея правила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар