Интимно

10 неща, които се променят с брака

21.06.2012г. / 17 22ч.
Нина Иванова
10 неща, които се променят с брака

И в добро и в зло, в бедност и богатство, докато смъртта ви раздели. Бракът звучи романтично, нали?

Но знаете ли всъщност от кои свои свободи се отказвате, и то доброволно, в името на брака? Милата дама в гражданското едва ли ще ви ги изреди, но затова пък ние няма да ви ги спестим. За да има баланс, както всичко в живота, сме прибавили и едно-две предимства на тази свещена брачна институция:

1. Тоалетната ти чиния никога няма да е същата... Когато заживеете заедно, примирете се, че капакът винаги ще е вдигнат и никога така, както сте го оставили.

2. Трябва да даваш обяснение за всичко, което правиш. Къде отиваш, с кого, колко време ще се бавиш, какво си сготвила, къде са му сините панталони и още, и още, до безкрай. Винаги трябва да давате обяснение за намеренията си. Винаги.

3. Трябва да криеш броя и цената на обувките си. Преди този проблем не съществуваше, когато си живееше сама и щастлива с всичките си обувки. Е, сега трябва да криеш броя и най-вече цените им, защото иначе ще има голям скандал...

4. Няма да можеш да спиш по средата на леглото. Колко сладко си окупираше преди цялото легло, а сега за теб има само едно нещастно, бедно ъгълче. Горката ти!

5. Ще правиш секс само с един човек. До края на живота си... Може би най-тъжното на брака е моногамията. Да не правиш секс никога повече с друг мъж, в следващите 30-40 години изглежда плашещо, почти като самата смърт.

6. Навсякъде в апартамента ти ще се въргалят мръсни чорапи и спортни вестници. С това няма как да се справиш, просто се примири.

7. Винаги ще трябва да делиш дистанционното на телевизора. Тук решението е само втори телевизор или вечна, епична битка между цар футбол и любимия ти сериал.

8. Винаги ще има някой вкъщи, когато си болна. Добре, де, да не забравяме, че бракът си има и добри страни. Лягаш болна с 39 градуса температура и ще има кой да ти сложи компрес на челото, да ти направи топла супа и да те гушка. Не е никак малко.

9. Не си сама на сбирките на класа. Страхотен плюс е, че си омъжена и най-накрая ще им натриеш носа на старите ти съученици на поредната досадна среща на випуска.

10. Сватбата струва много пари. Разводът също. Не го забравяй, а по-добре отдели тези пари в аванс и си направете страхотно екзотично пътешествие до далечна дестинация.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Това изобщо не е така, аз много щастлива омъжена жена!1. Тоалетната е много чиста, капака си е на мястото2. Давам обяснения точно толкова, колкото искам и да получавам3. Обувки ми купува много дори и да не искам.4. ... по средата на леглото спи детето :)5. секса с един и същ партньор е съвършен, защото той знае какво ми харесва, експериментираме редовно и става все по-хубав секса. да спиш с еднодневка не може да ти достави почти никакво удоволствие ... или 3-минутно :)6. Спортни вестници и канали не са на почит, няма мръсно чорапи по пода, ако аз не си хвърля моите.7. Аз съм шефа на дистанционното, макар че имаме един телевизор8. Когато съм болна, действително ме е спасявал мъжа ми.9. По сбирки всеки ходи сам, все пак не сме от един клас 10. Сватба не сме правили, просто си живеем щастливо с по една халка на пръста, дано нямаме повод за развод.От тази статия разбрах колко съм щастлива, благодаря ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52 rate up comment 0 rate down comment
yoana kocheva ( преди 11 години )
sas sigornost braka e nai-hubavoto neshto na sveta razbirase che trqbva da ima kompromisi i da davash obqsnenie do tolkova kolkoto i ti gore dolu da poluchavash vseki ot polovinkata trqbva da ima malko prostranstvo da disha i napravotiv nai-hubavoto e che si v legloto samo sas maja s koito si skluchila brak tvardo protiv sam sexa sas drugi maje i predi da se omajish i kato si omajena i sled tova sas sigornost moq maj nqma da mi namrazne i kakto e kazano dokato smarta mu razdeli vqrna samo na nego
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 3 rate down comment
омъжената ( преди 11 години )
това не е така ! не е ли най-хубавото нещо на света да се отдадеш изцяло на този когото обичаш ? иначе няма смисъл от брака !!!! И обясненията ... ако не ви харесва не се женете !!! брака е най-хубавото нещо на света :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар