Здраве и красота

5 съвета за безупречна кожа

27.07.2012г. / 10 22ч.
Снежана Проданова
5 съвета за безупречна кожа

Нито количеството, нито качеството на грима са условие за сполучливо прикриване на всички бръчки, петна и пъпчици по лицето. С подбора на подходящите продукти и правилното им използване може да се справите с капризната кожа съвсем сами.

1. След като сте овлажнили кожата, нанесете основа, съдържаща силициев двуокис, за да запълните неравностите по лицето си.

2. Изберете фон дьо тена си внимателно. Избягвайте твърде лъскавите и прекалено матовите. За да покриете добре кожата си, изберете такъв с повече пигментация, не с по-гъста структура. За да разберете дали цветът е подходящ, пробвайте го на шията си. Кожата на врата е с по-еднороден цвят и благодарение на това изборът ще е по-лесен. Също така ще избегнете неприятната тонова разлика между лицето и шията.

3. Нанасянето е от изключителна важност. Използвайте системата с 6 точки – две на челото, две на скулите и по една на носа и брадичката. С пръсти размажете от горе надолу. В никакъв случай в обратната посока, за да не се закача фон дьо тенът по мъхчето на лицето. За корекции използвайте гъбичка за грим.

4. За да скриете недостатъците, които все още се виждат, използвайте четчица с остър връх и плътен коректор.

5. Напудрете лицето си с голяма, мека четка. Пудрата е хубаво да не е бляскава, а деликатно матираща.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време