Свободно време

Сложете край на депресията!

03.08.2012г. / 13 39ч.
Снежана Проданова
Сложете край на депресията!

Депресията се превръща в нормално явление сред стари, млади и дори по-млади. В такъв момент е важно да повдигнем настроението си, но подбирайки правилния начин, за да не задълбочим положението си още повече. Трявба да се разсеем от повода за емоционалната дупка, в която се намираме, не да си го припомняме отново и отново.

1. Върнете се в миналото, за да забравите настоящето и потенциалното бъдеще. Извадете старите албуми със снимки, припомнете си красотата на запечатаните мигове, всички детайли от историята зад снимката. Пуснете си музиката, която сте слушали преди, и отворете един шоколад.  

2. Създайте хармонична атмосфера у дома или в офиса. Запалете свещи, закачете картини, снимки, внесете успокояващ аромат. Така ще намалите нервността си, ще бъдете по-позитивни и духовно смирени.

3. Оставете на светлината да навлезе в дома ви и съответно – в съзнанието ви. Вдигнете щорите на стаята си веднага щом се събудите, закусвайте близо до прозорец. Така ще се заредите с енергия за целия ден.

4. Правете си разходки от време на време, не си позволявайте да останете цял ден в офис с изкуствено осветление и климатизиран въздух. Излезте в квартала, раздвижете се и останете сами с размислите си.

5. Приведете дома и работното си място в ред. Така не само ще ви е по-лесно да се съсредоточите върху работата си, но и ще създадете хармония за съзнанието си.

6. Комуникирайте с правилните хора. Една мила дума от добродушен човек ще повдигне настроението ви и ще ви стимулира. Хората с добро чувство за хумор ще ви повлияят още по-добре, защото смехът е едно от най-добрите средства за отърсването от напрежението и излишните нерви. Дори само една усмивка ще промени начина, по който виждате света наоколо.

7. Отдайте се на това, което правите с удоволствие – готвене, спортуване, творене - открийте своето хоби и му отделяйте по малко време колкото се може по-често. Разпределете си деня, така че да имате време и за сериозна работа, и за заслужена почивка.

И отново – усмихвайте се. Тогава и светът ще ви се усмихне. 

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време