Интимно

Пълноценен полов живот за женени двойки – как?

06.08.2012г. / 21 59ч.
Ана Петрова
Пълноценен полов живот за женени двойки – как?

Случвало ли ви се е да попаднете на двойка с няколко години брак зад гърба си и поне две деца, която да може да се похвали с пълноценен сексуален живот. Как смогват с всичко?

Като за начало, всеки по-интимен момент се планира предварително. Така се избягват извиненията от типа умора и болки в главата. Сексът намалява болката, стреса, спомага за здравословния сън и бързото помиряване след спор. Не си създавайте впечатлението, че след като е планиран, сексът би ви се сторил като задължение. Напротив – така интерлюдията става още по-романтична, а качеството – по-високо.

Уединението е от голямо значение, затова много двойки заключват вратата на стаята си, учат децата да почукат, за да известят присъствието си. Щом са вече насаме, могат да се отпуснат, да се отдадат напълно един на друг, да споделят еротичните си фантазии и да изградят взаимно доверие.

Разнообразието е като катализатор на възбудата между двама души. Ако времето, мястото и начинът не се променят, то няма цялостно развитие и се губи романтиката от интимността. Оставете децата при баба им и дядо им или наемете гледачка, а двамата с любимия се усамотете в някой мотел. Разнообразете сексуалния сценарий, за да не е прекалено конвенционален, но и не прекалявайте с волностите, за да не преминете границите на близостта помежду си.

Като родители със сигурност ще имате малко време насаме, затова усъвършенствайте секса по бързата процедура. Ако преди сте го избягвали, за да предразположите тялото си напълно, то сега всичко остава в ръцете на собственото ви съзнание. Мислете си за нещо възбуждащо, спомнете си момент, в който сте били заедно с любимия, и ще видите как и за кратко време удоволствието може да е голямо.

Най-важно от всичко е да се поддържате в добро здраве и форма. Липсата на енергия може да възпрепятства сексуалните ви пориви и да намали либидото.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай