Свободно време

Как да намалите сметката в ресторанта

09.08.2012г. / 13 19ч.
Снежана Проданова
Как да намалите сметката в ресторанта

Добрите ресторанти разполагат с добър персонал, чиято основна цел е да измъкне от вас колкото се може по-висока сума. Изключваме бакшишите – все още е висока. Отличното обслужване и успехът им в това да ви предразположат към харчене са причините сърцето ви да прескача щом погледнете сметката. Веднъж щом се доверите на сервитьора, с лека ръка ще поръчате от най-скъпите вина.

Малък съвет – не се сближавайте твърде много с обслужващото ви лице и се съсредоточете върху финансовите си възможности и реалната степен на глада си.

Най-големите надценки на топлите напитки са при капучиното, еспресото и всичко останало, за което се изисква малко повече усилие, за да придобие то изкушаващ вид. Изисканото вино ще ви струва поне 2 пъти повече от нормалното. Само една чаша е с по-висока цена от тази на цялата бутилка. Ако няма да поръчате цяла бутилка с приятелите си, помислете сериозно дали си струва.

Макароните, спагетите и пицата са от ястията, които сякаш са от злато, като се сравнят цените на използваните продукти с тази на предложения краен продукт. При всички случаи, ако сте нерешителни, по-добре е да се доверите на нещо, чийто вкус познавате, отколкото да експериментирате със специалитета на готвача.

Менютата са ключ към изкушението. Елегантният дизайн, висококачествените снимки, оригиналните наименования и дългите описания на ястията провокират най-малкото любопитство у клиента. Бъдете съзнателни и отделете колкото време ви трябва, за да направите идеалната за вас поръчка.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

 

Снимка: Reuters

Коментирай