Мода

С малко средства да подредим модерен есенен гардероб

15.08.2012г. / 09 53ч.
Снежана Проданова
С малко средства да подредим модерен есенен гардероб

С идването на есента гардероба ни би трябвало да промени облика си. Да, но трябва да си признаем, че няма как да го напълним с най-новите модни тенденции. Затова следват няколко насоки за това как да се възползвате от дрехите, с които разполагате от това лятото и от предни години.

Цветните дънки и панталоните с щампи, индийски десени, на точки и флорални мотиви все още ще се носят. Това, което трябва да направите, е да комбинирате ярките цветове с по-тъмни нюанси на блузата или якето си. Бордо, смарагдово зелено и кобалтово синьо са от най-добрите варианти за съчетаване.

Плисираните и дългите поли, независимо от плата си (дали шифон, или коприна), ще продължат да изглеждат добре и с пуловери, и с якета с дълги ръкави – дори кожените са удачна комбинация. Присъствието на дантелите – един от най-женствените детайли по дрехите ни, няма да изчезне, но вида дантела ще е от значение – търсете строгите и елегантни, а не летните игриви модели и цветове.

Мокасините се върнаха на мода след 20-годишно мълчание и не се очертава да слязат от модния подиум тази есен. Ботушките до глезена също ще са добър вариант за завършек на облеклото ви – дали с рокля или пола и плътен чорапогащник, или с панталон – няма значение!

Избягвайте обаче следните цветове, платове и модели, защото ще контрастират с есенното носталгично настроение:

- пастелените цветове като бебешко розово и небесно синьо е добре да си останат за пролетта;
- същото важи и за прозрачните платове и оскъдните дрехи – през есента е не само по-удачно, но и добре за здравето да покрием кръста си с дълга блуза. 

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота