Интимно

Манипулации – тайното оръжие на жените

19.10.2012г. / 08 26ч.
Ана Петрова
Манипулации – тайното оръжие на жените

Спорът, конфликтите, кавгите и несъгласията като цяло са нормална част от ежедневието ни. Породени от различията в светогледа и убежденията на двама души, те провокират разглеждане на едни и същи теми под друг ъгъл, провокират нови разсъждения, водят до нови решения, различен подход. По този начин съзнанието ни и отражението му в дейностите от бита ни еволюират по свой начин и ни стимулират да се развиваме като личности.

За жалост, това е само едната страна на този въпрос. В една връзка често кавгите са безпочвени и провокирани единствено от каприза или несъобразителността на единия или и на двамата партньори.

Жените обаче, съзнателно или не, успяват да постигнат успех в спора в повечето случаи чрез манипулация.

Как става това? Изразяват силна емоция и наблягат на нея. Подчертавайки чувствата, които изпитват заради ситуацията, в която се намират, те често превръщат обикновения спор в личностна драма. Нормално е любимият да изпита най-малкото съжаление в подобен случай и да отстъпи, за да не се стигне до изявления от типа на „толкова си коравосърдечен към мен“ или „ти май не ме обичаш вече“.

Дали си струва във всеки случай да бъдем максимално настойчиви? Дали не реагираме твърде рязко? Струва ли си да се хабят излишни емоции за злободневни въпроси, които могат да се обсъдят спокойно.

По време на кавга, спрете и се замислете доколко наистина сте ядосани и дали има смисъл да се продължава с противоречията, ако случаят е незначителен. Нека емоциите ви бъдат израз на любовта ви, а не средство за печелене на спорове, които могат и да бъдат избегнати.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време