Здраве и красота

Йога е тайната на българските звезди

19.10.2012г. / 15 41ч.
Аз жената
Йога е тайната на българските звезди

Да практикуваш йога в България вече е лесно, остава да си освободиш време, да преодолееш консервативността си и да престъпиш прага на някое студио. Малцина български звезди разказват за своите антистрес практики, ограничавайки се обикновено с думата "СПА", но има и такива, които с желание споделят своите преживявания.

На 17 октомври 2012 в студио „Йога Видя“ бе представена кратка презентация на лесни и ефективни йога техники за освобождаване от стреса. (Вижте фотопогледа "Йога упражнения в офиса".)

Инструкторът Даниела Парикатева показа серия лесни упражнения, които може да правим дори в офиса зад бюрото. Дори кратката сесия извърши чудеса с присъстващите, които се почувстваха релаксирани и освежени.

Сред гостите бяха Мария Силвестър, Дидо от Д2 и Стефан Щерев. В топла приятелска обстановка  тримата споделиха личните си йога трикове.

Мария Силвестър: „Йога ми помогна да преодолея егото и да бъда това, което съм!“

Мария споделя, че е извървяла своя път с не малко усилия до това, което е в момента и че се чувства щастлива. Тя разказа още, че йога й е помогнала да развие творческия си потенциал, да изразява себе си и умението едновременно да е и действащо лице и наблюдател, което е изключително ценно в нейната професия.

Дидо от Д2 демонстрира част от своята лична програма, с която се зарежда всяка сутрин и преди концерт и казва: „Намерих начин за енергийна закуска. Ако не направя практиката си се чувствам все едно, че тръгвам с кола на път, без да съм заредил с бензин!“

Стефан Щерев пък сподели, че въпреки че упорито е избягвал да се запознае с йога, преди няколко години му се наложило все пак. При падане получава сериозна травма на врата. Именно благодарение на йога, не само че се е възстановил, но и е увеличил капацитета си на движение.

На снимката: актрисата Мария Силвестър
Автор снимка: студиото

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ози мози ( преди 11 години )
О боже и аз прочетох това.Как да не коментирам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар