Слагаме да заври 6-7 чаени чаши вода с пилешко бульонче, прибавяме зеленчуци и варим около 5 минути (да не се преварят). На дъното на форма (хубаво е да е с коминче) нареждаме доматки, малко от сварени и отцедени зеленчуци, шунка и яйца. Внимателно заливаме с бульон от зеленчуци, в който разтваряме желатин (желатин сипваме в купичка и заливаме със студена вода да го покрие, а когато набъбне прибавяме в горещ бульон).
Добавяме останалите зеленчуци и покриваме с останалия бульон. Оставяме в хладилника да се желира. За да извадим по-лесно венеца потапяме формата в топла вода и обръщаме върху чиния. Може да сервираме с майонеза или от готовите подходящи сосове.
* * *
Яйце в кюфте
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена
Най-добрите готварски рецепти за Великден