Меню

Ефектно мезе “Великденски венец”

1 април 2010 | 11:16 | Аз жената
Добави в любими
1 опаковка замразени зеленчуци (смес) 
пилешки бульон на вкус 
сварени яйца (бройка според желание може и пъдпъдъчи яйца) 
около 500 грама шунка нарязана на кубчета 
дребни доматки 
60-70 грама желатин
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Слагаме да заври 6-7 чаени чаши вода с пилешко бульонче, прибавяме зеленчуци и варим около 5 минути (да не се преварят). На дъното на форма (хубаво е да е с коминче) нареждаме доматки, малко от сварени и отцедени зеленчуци, шунка и яйца. Внимателно заливаме с бульон от зеленчуци, в който разтваряме желатин (желатин сипваме в купичка и заливаме със студена вода да го покрие, а когато набъбне прибавяме в горещ бульон).

Добавяме останалите зеленчуци и покриваме с останалия бульон. Оставяме в хладилника да се желира. За да извадим по-лесно венеца потапяме формата в топла вода и обръщаме върху чиния. Може да сервираме с майонеза или от готовите подходящи сосове.

* * *

Яйце в кюфте
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай