
Сварява се агнешкото бутче в леко подсолена вода и се отделя от костта. Нарязва се месото на широки ивици по дължина. Поръсват се парчетата с чубрица, черен и червен пипер, Вегета и се навиват на рулца, като се завързват с конец.
Престояват в хладилник за 1 нощ.
Приготвя се сос, като се задушават с кравето масло нарязаните на дълги ивички моркови, целина и бялата част на лука. Сипва се в тенджерата малко вода, прибавят се чесъна, даф. лист, виното няколко зърна черен пипер и се слагат рулцата. Оставя се ястието да ври на тих огън и към края се прибавя сметаната за готвене с разбитото в нея брашно. Оставя се ястието да поври още няколко минути.
Изваждат се рулцата, нарязват се на колелца и се заливат със соса. Гарнират се със спаначено пюре и задушен ориз, които се украсяват със задушените моркови, целина и лук.
Снимка: thinkstock
* * *
Великденско дробено с вкусна заливка
Агнешки дреболии по тарикатски
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена
Най-добрите готварски рецепти за Великден