Майчинство

Бебе и вода

15.04.2010г. / 10 13ч.
Аз жената
Бебе и вода

Безспорно, като майка на новородено, си задавате въпросите: Кога трябва да дам вода на бебето за първи път? Трябва ли да е подсладена със захар? Поне така са правили нашите родители. Но сега тенденциите са други и е добре да сте в крак с тях.

Ако сте решила да кърмите бебето си, вода, по последни тенденции в храненето на новороденото в САЩ, не се дава. Вода не се дава до захранването на бебето, т. е. докато то е изцяло на кърма, няма нужда от вода. Кърменето и само на кърма, без вода и други храни на бебето може да продължи до 6-ия месец, а дори и до по-късно, по ваше и на педиатъра Ви решение.

Започне ли захранването обаче, следва да давате вода на бебето. Водата е преварена чешмяна или изворна. Но не трябва да я подслаждате!

Ако бебето е на адаптирано мляко, а не на кърма, може по преценка да се дава вода между храненията, ако е летен сезонът, за да не се обезводни бебето.

При всички случаи – съобразете се с индивидуалността на своето бебе и ако не можете да решите сама – консултирайте се не с бабите, а с педиатъра си.

* * *

Новороденото – седмица първа
Как да изберем педиатър

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
DESI ( преди 11 години )
IMAM BEBE NA 2 MESESA ,ALEKS,TUK V ISPANIQ PEDIATRITE STROGO ZABRANIQVAT DA SE DAVA VODA NA BEBETA ,KOITO SU4AT,NO PAK TI POZVOLQVAT VAV 50 GR VODA NA NESLE MINERALNA E POTXODQ6TA ZA BEBETA NE PREVARENA ,SLAGASE VAV VODATA EDNA KAFENA LAJI4KA .OT APTEKATA,BLEVIT,DIGEST,SLET 5 4ASSLETOBET PO EDNA LAJI4KA PRES 10 MINUTI ILI 20 .DO KATO ZASPI ILI 30 MIN.MNOGO E DOBRE ZA STOMAXA NA BEBETO,AVSI4KKARMATA IMA VSI4KO
отговор Сигнализирай за неуместен коментар