Меню

Царевична питка със сирене и мащерка

13 февруари 2012 | 10:25 | Аз жената
5 от 4 гласа
Добави в любими
2 ч. ч. бяло брашно, пресято
1 ч. ч. царевично брашно
1 ч. л. сол
1 с. л. захар или мед
2 пакета бакпулвер
1 и 1/2 ч. ч. натрошено сирене
2 яйца
1 и 1/2 кофички кисело мляко
75 г масло, разтопено и охладено
2 с. л. ленено семе (или слънчогледово)
2 ч. л. мащерка

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, захарта, бакпулвера, мащерката, лененото семе, и объркваме добре. Добавяме натрошеното сирене и объркваме.
В отделна голяма купа разбиваме яйцата, киселото мляко и маслото с бъркалка. Когато сме готови, изсипваме брашнената смес към яйчената и объркваме бързо със шпатула или дървена лъжица, колкото да се смесят съставките. Получава се лепкаво тесто, подобно на каша. Изсипваме сместа в тавичка с постлана намазнена хартия за печене (за по-лесно изваждане).
Печем около 35 минути в загрята на 180 градуса фурна (до зачервяване или когато клечка, забита в центъра, излезе суха).
Рецептата е на шеф-готвача Виктор Арнаудов и е част от програмата на кулинарното му училище.
Снимка: Ивет Лолова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай