Няколко вкусни предложения, с които да замените чипса и хотдога

06.08.2012г. / 23 58ч.
Снежана Проданова
Няколко вкусни предложения, с които да замените чипса и хотдога

С идването на лятото децата се застояват повече вкъщи и нямайки уроци за учене, работят усилено върху потенциалния си мързел. Често можем да ги намерим пред телевизора или компютъра с нещо вкусно, имащо претенциите да се нарича храна. Предотвратете качването на килограми и смущаването на организма на детето ви с вредни храни като приготвите нещо лесно и полезно у дома.

Един хотдог допринася много за обезводняването на децата, защото съдържа натрий. Освен това, кренвиршите са пълни с наситени мазнини, които предизвикват сърдечни заболявания, а в най-лошия случай дори левкемия.

Ледените сокчета и близалки водят до качване на килограми, защото съдържат захари и изкуствени оцветители. Заменете ги със замразени парчета нарязана диня, грозде, портокал или боровинки.

Направете домашен сладолед като обелите няколко банана и ги оставите във фризера за известно време. После ги пуснете в чопъра или ги намачкайте с вилица за 5 минути, докато не станат на каша. Децата ще я харесат много и с нея ще си набавят нужното количество калий, който губят чрез потенето.

Кажете „не” на чипса. Не само е пържен и много солен, но и ще предизвика децата да утолят жаждата от него с някое сладко сокче. Заменете пържените картофи с печена царевица – изключително важна за хранителната система при човека.

Децата ядат това, което им е под ръка, затова не разчитайте сами да си нарежат плод. Пригответе в хладилника една купа с плодове, за да може следващия път, когато малкия или малката го отвори, да види и предпочете точно тях.

И последен съвет - за всеки случай скрийте бисквитките заедно със съдържащите се в тях вредни мазнини и захари по-нависоко.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай