Меню

Баклава с плънка

2 ноември 2006 | 23:00 | Аз жената
4 от 11 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница 
4 яйца 
1 чч захар 
1 чч брашно 
1 бакпулвер 
1 сл какао 
1 чч смлени (или счукани орехи)

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне: В по голяма тава (по възможност четвъртита) и подмазана с олио нареждаме половината кори. Разбиваме яйцата, захарта, брашното с бакпулвера, какаото и накрая добавяме орехите. Получената смес изсипваме равномерно върху корите, след което нареждаме останалите кори. Нарязва се с остър нож на квадрати или триъгълници, поръсваме с олио и печем до златисто. Като изстине, баклавата се реже повторно по първите разрези и се залива с горещ сироп от 5 чч захар и 4чч вода.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Zygmunt ( преди 12 години )