Тиквичките са една от леките храни за лятото. Можем да ги приготвяме печени, пържени, на мусака... можем да развихрим въображението си и да ги използваме за почти всякакво ястие.
Кюфтетата от тиквички са бързи, лесни и вкусни.
Приготвяне:
Тиквичките се рендосват и се изстискват, така че водата да се отцеди максимално.
Настъргват се и лукът и чесънът. Ако желаете може да настържете морков или някакъв друг зеленчук за вкус и цвят. Добавяте яйцата, киселото мляко със содата и брашното. Замесвате кюфтетата с олиото и подправките. Идеята е да могат да се оформят добре – ако се налага добавете още брашно или още малко кисело мляко.
Правите кюфтетата и ги нареждате в тава върху хартия за печене.
В предварително загрята фурна печете до готовност.
Сервирате с кисело мляко или друг млечно-майонезен сос.
Снимка: Вергиния Генова
Опитайте още: