Меню

Летни кюфтета от тиквички

18 юни 2012 | 11:28 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
тиквички – 1 кг
сирене – около 250 г
яйца – 2 броя
лук – 1 глава
чесън – 2 скилидки
брашно – около 5 супени лъжици
кисело мляко – 3 супени лъжици
олио (зехтин) – 3 -4 супени лъжици
сода бикарбонат – половин чаена лъжица
сол, копър

Продукти
Приготвяне

Тиквичките са една от леките храни за лятото. Можем да ги приготвяме печени, пържени, на мусака... можем да развихрим въображението си и да ги използваме за почти всякакво ястие.
Кюфтетата от тиквички са бързи, лесни и вкусни.

Приготвяне:
Тиквичките се рендосват и се изстискват, така че водата да се отцеди максимално.
Настъргват се и лукът и чесънът. Ако желаете може да настържете морков или някакъв друг зеленчук за вкус и цвят. Добавяте яйцата, киселото мляко със содата и брашното. Замесвате кюфтетата с олиото и подправките. Идеята е да могат да се оформят добре – ако се налага добавете още брашно или още малко кисело мляко.
Правите кюфтетата и ги нареждате в тава върху хартия за печене.
В предварително загрята фурна печете до готовност.

Сервирате с кисело мляко или друг млечно-майонезен сос.

Снимка: Вергиния Генова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
elena ( преди 12 години )
Стават много хубави, но се разводниха и залепнаха ужасно. въпреки хартията мих с часове тавите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Динко ( преди 12 години )
Сигурно ще бъде много вкусно.Предполагам,сиренето се слага заедно с киселото мляко?Благодаря ви за рецептата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 12 години )
Съжалявам, че не са станали, но при мен като ги изстискам хубаво от водата и ако са по-водни слагам повече сухи съставки и се получава - не залепват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар