Класическо шоколадово суфле

Лесно за приготвяне и много вкусно

14.03.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
300 г черен шоколад
5 жълтъка
5 белтъка
200 г брашно
250 г масло
200 г пудра захар
50 г какао за поръсване

300 г черен шоколад 5 жълтъка 5 белтъка 200 г брашно 250 г масло 200 г пудра захар 50 г какао за поръсване

Сложете в купа жълтъците с половината пудра захар и постепенно прибавете към тях разтопеното масло и брашното. Разбъркайте добре, след което на водна баня разтопете шоколада. Изчакайте малко да се охлади и го прибавете постепенно към сместа.

Белтъците разбийте на сняг с останалата част от пудрата захар. Прибавете ги към шоколадовата смес, бъркайки бавно и само в една посока. Купичките за суфле трябва да бъдат намазани с масло и поръсени с какао.

Напълнете ги със сместа и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След като суфлетата са готови може да ги извадите от фурната и да ги оставите да се охладят за няколко минути. Когато ги сервирате може да ги обърнете в чинията и да ги поръсите с пудра захар.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
мама Барба ( преди 7 години )
извинете къде е брашното в цялата схема?От редакцията: Благодарим, вместихме го в схемата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар