Меню

Рибена чорба с риба тон от консерва

23 юли 2010 | 16:47 | Аз жената
Добави в любими
3 консерви риба тон
6 моркова
1 стрък праз
1 глава лук
1 зелена чушка
3 тиквички
4 картофа
1 с. л. риган
1/3 ч. ч. лимонов сок
сол и черен пипер по вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
Измийте зеленчуците, след това ги нарежете на ситно и ги поставете в голяма тенджера, заедно с 1,5 литра вода, солта, ригана и мазнината от консервите с риба тон. Варят се 30 минути. След това прибавете рибата. Вари се още 10 минути. Накрая се прибавя лимонов сок и черен пипер по вкус, може и поотделно във всяка купичка.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Супа от риба по моряшки
Рибена чорба
Рибята чорба на Дядо Славейков

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай