Продукти за 4 порции:
4 тиквички среден размер
около 200 г спагети
200 г кашкавал
2-3 суп. лъж. кетчуп
2-3 суп. лъж. мазнина
сол на вкус
Приготвяне:
В тенджера поставете литър вода, оставете да заври. Добавете 1/2 ч. л. сол и начупените спагети. Оставете да се разварят.
За тази рецепта можете да използвате и спагети, останали ви от предния ден.
Измийте добре тиквичките, изрежете във вертикала и почистете месестата част с лъжица. Поставете във вряла вода за около 4-5 минути всяка.
Извадете и оставете да изстинат. Настържете кашкавала.
След като са готови спагетите – смесете с половината настърган кашкавал и напълнете тиквичките. Отгоре отново поръсете с кашкавал.
Поставете в тавичка олиото и кетчупа, разбъркайте и покрийте равномерно цялата повърхност. Поставете пълнените тиквички и запечете в силна фурна (200-220 градуса) за около 12-15 минути.
Добър апетит!
Прочетете още: